Om je beter van dienst te zijn maakt deze site gebruik van cookies.

Sluit deze melding
Dreambaby Tweedehands \FAQ voor de kopers

Koper

 • Als klant kan je geen artikelen telefonisch reserveren. Reservaties verlopen via de Dreambaby Tweedehands website. Contacteer onze Dreambaby Tweedehands winkels, Dreambaby Merksem, Denderleeuw, Bree, Gent, Doornik en Namen, om je te begeleiden bij het maken van je reservatie. 

 • Als het artikel je niet bevalt, ben je niet verplicht om het aan te kopen. We stellen je in de winkel graag een alternatief voor.

  Je kan artikelen reserveren en deze ter plaatse in de Dreambaby Tweedehands winkel bekijken. Ben je niet overtuigd van je keuze? Dan laat je het artikel gewoon staan en plaatsen we het opnieuw online. Een online reservatie van een tweedehandsartikel verplicht je dus niet tot de aankoop ervan.

 • Om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen, aanvaarden we in onze afhaalpunten enkel Bancontact, Visa en Mastercard.

 • Geen probleem. Neem contact op met een medewerker in de Dreambaby winkel en we bekijken samen wanneer je nieuwe afspraak het best past. Het nummer van je Dreambaby winkel vind je terug in de bevestigingsmail van je reservatie.

  Of je kan deze zelf aanpassen bij "mijn account".

 • Als het artikel je niet bevalt, ben je niet verplicht om het aan te kopen. We stellen je in de winkel graag een alternatief voor.

  Je kan artikelen reserveren en deze ter plaatse in de Dreambaby Tweedehands winkel bekijken. Ben je niet overtuigd van je keuze? Dan laat je het artikel gewoon staan en plaatsen we het opnieuw online. Een online reservatie van een tweedehandsartikel verplicht je dus niet tot de aankoop ervan.

 • Je kan gereserveerde artikelen steeds bekijken en testen voor de aankoop in de Dreambaby Tweedehands winkel.


 • Om een goed overzicht te krijgen van het assortiment maak je als klant eerst online een selectie van de tweedehands artikelen die je wilt bekijken. Wil je in de winkel nog andere tweedehands artikelen bekijken, kan dit in samenspraak met de winkelmedewerker.

 • Artikelen hebben een vaste prijs die bepaald is door de verkoper in samenspraak met de medewerker van de Dreambaby Tweedehands winkel. Als koper kan er niet onderhandeld worden over de verkoopprijs.

 • Nee, dat is niet mogelijk. Je kan artikelen enkel bekijken en ophalen in de Dreambaby winkel waar ze zich bevinden. 

 • Je koopt deze tweedehands artikelen rechtstreeks van een particulier met Dreambaby Tweedehands als tussenpartij. Binnen deze context behoort een factuur niet tot de mogelijkheden.

 • Je koopt deze tweedehandsartikelen rechtstreeks van de aanbieder met Dreambaby Tweedehands als tussenpartij. Je ontvangt dus geen klassiek kasticket, maar je krijgt wel een betalingsbewijs.

 • Je neemt best contact op met de Dreambaby winkel waar het artikel zich bevindt. We proberen het artikel zo goed mogelijk te beschrijven en/of we bezorgen je wat extra foto's.

 • Veel tweedehandsartikelen worden verkocht zonder handleiding. De aanwezigheid van een handleiding wordt steeds beschreven in de omschrijving van elk artikel. Veel handleidingen zijn echter ook online terug te vinden. Neem bv eens een kijkje op: https://www.gebruikershandleiding.com

 • Dat wil zeggen dat we meerdere exemplaren hebben van elk artikel, telkens van een andere verkoper. Elk tweedehandsartikel is uniek door gebruikssporen en accessoires. Daardoor kunnen (bijna) identieke artikelen toch aan een verschillende prijs aangeboden worden. Zo wordt de prijs beïnvloed door de leeftijd van het artikel, de staat ervan, enz.

 • Artikelen die gereserveerd zijn door een andere klant blijven zichtbaar op de site tot ze echt verkocht zijn in de Dreambaby winkel. In de tussentijd zijn ze niet meer reserveerbaar. Ook artikelen die in zich in verschillende Dreambaby winkels bevinden, kunnen niet samen in één winkelmandje.

 • Artikelen op de Dreambaby Tweedehands website kunnen niet op een geboortelijst bij Dreambaby.

   
 • Alle promoties en acties die gelden op de webshop van Dreambaby en in de Dreambaby winkels zijn niet geldig op de artikelen die verkocht worden via Dreambaby Tweedehands.

 • Op tweedehands artikelen is er geen garantie van toepassing. Dreambaby handelt slechts al tussenpersoon, in opdracht van de verkoper. Enkel op uitdrukkelijk verzoek van de koper wisselen we de gegevens van de verkoper uit.

 • Dreambaby Tweedehands neemt alle tweedehands baby- en kinderspullen aan die voldoen aan de criteria voor zichtbare gebreken en netheid. Dit betekent dat we dus ook artikelen verkopen die niet aangekocht zijn via Dreambaby. Bovendien is de leeftijd van een artikel ook bepalend voor eventuele herstellingen of wisselstukken. We kunnen dus niet met zekerheid zeggen of we je verder kunnen helpen bij herstellingen of wisselstukken. We kunnen je wel verzekeren dat, als het binnen onze mogelijkheden ligt, we je graag verder helpen.

 • Artikelen kunnen enkel worden bekeken en opgehaald in het afhaalpunt waar ze zich bevinden.

 • Nee, dat is niet mogelijk. Je kan tweedehandsartikelen wel online reserveren en ophalen in de Dreambaby-winkel waar het artikel aanwezig is.

 • Als klant kan je geen artikelen telefonisch reserveren. Reservaties verlopen via de Dreambaby Tweedehands website. Contacteer onze Dreambaby Tweedehands winkels, Dreambaby Merksem, Denderleeuw, Bree, Gent, Doornik en Namen, om je te begeleiden bij het maken van je reservatie.


   

 • Je kan tweedehandsartikelen online bekijken en afhalen in de Dreambaby winkel waar het artikel aanwezig is. Sommige artikelen worden ook tentoongesteld in de winkel. Deze artikelen kan je daar bekijken en kopen. De deelnemenede Dreambaby-winkels zijn: Gent, Merksem, Bree, Denderleeuw, Namen en Doornik.