Om je beter van dienst te zijn maakt deze site gebruik van cookies.

Sluit deze melding
Dreambaby Tweedehands \FAQ voor de verkopers

Verkoper

 • Neen, enkel artikelen binnen de op voorhand bepaalde categorieën worden aanvaard.
  Een overzicht van de categorieën die worden aanvaard kan je terugvinden op onze checklist.

 • Dreambaby Tweedehands neemt het volledige verkoopproces voor je over. We controleren de artikelen, nemen de foto’s, plaatsen de artikelen online, antwoorden op vragen van klanten, ontvangen de klanten en handelen de betaling af. Daarnaast heb je via Dreambaby Tweedehands toegang tot een groot aantal kopende klanten.

  • Voor artikelen met een verkoopprijs t.e.m. € 35 euro wordt er 50% service fee gerekend.
  • Voor artikelen met een verkoopprijs tussen € 35 en € 250 wordt er 25% service fee gerekend.
  • Voor artikelen met een verkoopprijs boven de € 250 wordt er 20% service fee gerekend.

  De service fee wordt berekend per artikel (en dus niet op het totaalbedrag van de artikelen die je wenst te verkopen).

  Als je artikel verkocht is, ontvang je een mail met een waardebon t.w.v. het verkochte artikel verminderd met de service fee. De Waardebon kan ingezet worden als betaalmiddel bij Dreambaby, DreamLand, Bio-Planet, OKay, Collect&Go; Klassewijnen en Sterke dranken en Colruyt Laagste Prijzen onder de daartoe bepaalde voorwaarden.

    
 • We hebben een checklist per artikelcategorie. Je kan de lijst hier raadplegen.

 • Nee, artikelen kunnen enkel worden ingeleverd in de daarvoor voorziene Dreambaby winkels. Dit zijn Dreambaby Merksem, Denderleeuw, Bree, Gent, Doornik en Namen.

 • Nee, je kan tweedehandsartikelen voor verkoop binnenbrengen in een van onze deelnemende Dreambaby-winkels: Dreambaby Merksem, Denderleeuw, Bree, Gent, Doornik en Namen.

 • Geen probleem. Neem contact op met een medewerker je Dreambaby winkel en we bekijken samen wanneer je nieuwe afspraak het best past. Het nummer van je Dreambaby winnkel vind je terug in de bevestigingsmail van de aanmelding van je artikel(en).

  Of je kan je afspraak zelf verzetten via "mijn account".

 • Ook artikelen zonder originele verpakking worden aanvaard. Onze checklist waaraan artikelen moeten voldoen, kan je hier bekijken.

 • Grote artikelen zoals parken, wastafels, luiertafels, bedden,... worden bij voorkeur gemonteerd binnengebracht. Op deze manier kan er eenvoudig worden gefotografeerd en gecontroleerd op veiligheid en netheid.

 • Wij verzorgen de volledige verkoop voor jou, inclusief fotograferen. Je hoeft dus geen foto’s te voorzien.

 • Wij fotograferen en plaatsen het artikel voor jou online.

 • Jij beslist zelf over de verkoopsprijs van je artikel. Indien je niet zeker bent, bekijkt een van onze medewerkers in de Dreambaby winkel graag samen met jou wat een goede verkoopprijs is.

 • Eens er een prijs werd afgesproken, is het de bedoeling om deze aan te houden tijdens de periode waarin het wordt aangeboden. Wens je toch je prijs te herbekijken? Neem dan contact op via tweedehands@dreambaby.be

 • Je artikel blijft jouw eigendom tot het verkocht is. Je kan dus op elk moment ervoor kiezen je artikel terug op te halen. Indien je het artikel terug komt ophalen zonder dat de afgesproken termijn is verlopen, rekenen we een administratieve kost aan van € 15 per artikel.

 • We sturen je een e-mail op het moment dat de verkoop is afgehandeld.

 • Indien een artikel niet meer te vinden is op onze website zijn er 2 mogelijkheden.
  1. Je artikel werd verkocht. In principe werd je hiervan op de hoogte gebracht via mail.
  2. Je artikel werd niet verkocht binnen de vooropgestelde termijn van 6 weken en werd van de website verwijderd. Ook hier ben je normaal gezien van op de hoogte gebracht via mail.

 • Je waardebon wordt via mail opgestuurd binnen de 14 dagen na verkoop van je artikel.

 • Je waardebon is een jaar geldig.

 • De Waardebon kan ingezet worden als betaalmiddel bij Dreambaby, DreamLand, Bio-Planet, OKay, Collect&Go; Klassewijnen en Sterke dranken en Colruyt Laagste Prijzen onder de daartoe bepaalde voorwaarden.

   Je kan de waardebon ook op je Xtra-profiel van Colruyt Group uploaden. Dit doe je door via de Xtra-app of via mijnxtra.be, de barcode en de veiligheidscode van de waardebon in te geven. Het saldo is meteen zichtbaar.

 • Verkopen via Dreambaby Tweedehands is heel eenvoudig.

  Stap 1: Meld je aan op www.tweedehands.dreambaby.be.

  Stap 2: Breng je artikel(en) op het afgesproken tijdstip naar een deelnemende Dreambaby-winkel. Meer hoef je niet te doen; wij regelen de rest (foto’s nemen, online plaatsen, contact met potentiële kopers, etc.). Je ontvangt een mail van zodra je artikelen verkocht zijn. Je ontvangt nadien een mail met de waardebon (t.w.v. de verkochte artikelen verminderd met de service fee) die je kan gebruiken in de verschillende winkels van Colruyt Group.

 • Als je artikel(en) na max. 10 weken niet verkocht zijn, heb je 2 keuzes:

  • Artikel(en) zelf komen ophalen;
  • Schenken aan een goed doel waarmee we samenwerken: Babynest (Gent), Moeders voor moeders (Merksem), Rode kruis (Doornik).
 • Jouw artikelen worden in eerste instantie 6 weken online aangeboden op tweedehands.dreambaby.be. Als ze na 6 weken niet verkocht zijn, contacteren we jou met de vraag om de verkoopprijs eenmalig te laten zakken. Daarna bieden we de artikelen nog 4 weken aan.

  Als je artikelen daarna niet verkocht zijn, kan je ze zelf komen ophalen of schenken aan een goed doel waarmee we samenwerken.

  Jouw artikelen kunnen tegelijk ook offline gepresenteerd worden in de winkel. Of dat gebeurt en hoe lang dit gebeurt, is geheel vrij te kiezen door Dreambaby Tweedehands, aangezien dit afhangt van de beschikbare ruimte in de fysieke winkels.

 • Jij beslist zelf de verkoopprijs van je artikel. Indien je niet zeker bent, bekijkt een van onze medewerkers in de Dreambaby Tweedehandswinkel graag samen met jou wat een goede verkoopprijs is. Vanuit onze ervaring weten we dat de meeste tweedehandsartikelen bij ons geprijsd worden aan 50 à 60 % van de nieuwprijs (gemiddeld hoger dan op sommige tweedehandsplatformen). Hou er bij het bepalen van jouw verkoopprijs rekening mee dat er per verkocht artikel een service fee afgetrokken wordt.

 • Niet alle artikelen worden tentoongesteld in onze Dreambaby Tweedehands winkels. Of dat gebeurt en hoe lang dit gebeurt, is geheel vrij te kiezen door Dreambaby Tweedehands, aangezien dit afhangt van de beschikbare ruimte in de fysieke winkels.

  Jouw artikelen worden altijd online getoond op tweedehands.dreambaby.be.

 • We raden je aan om artikelen eerst aan te melden op tweedehands.dreambaby.be en zo een afspraak te maken in de gekozen Dreambaby winkel. Op het gekozen tijdstip breng je de artikelen binnen in de Dreambaby winkel.

  We vragen om grote artikelen (zoals bed, luiertafel, wastafel, park, nachtkastje) gemonteerd binnen te brengen, zodat we ze makkelijk kunnen fotograferen en controleren op volledigheid. Als dat niet mogelijk is, kan je deze artikelen zelf bij ons in de winkel monteren. Hou bij een uitgebreide montage rekening met het tijdstip waarop je een afspraak maakt. Maak je afspraak niet te dicht bij sluitingstijd, zodat je nog voldoende tijd hebt om je artikel te monteren. 

 • Dat kan zeker! We aanvaarden alle artikelen die voldoen aan de voorwaarden van veiligheid en netheid binnen de op voorhand bepaalde categorieën.

 • Omwille van veiligheidsredenen hebben we besloten om geen (draagbare) autostoelen te verkopen via Dreambaby Tweedehands. Een autostoel kan namelijk onzichtbare schade vertonen, bijvoorbeeld na een ongeval. Om diezelfde reden raden we ook af om een tweedehands autostoel te kopen waarvan je de oorsprong niet kent.

 • In het overzicht hieronder vind je de categorieën van artikelen die je kan verkopen via Dreambaby Tweedehands:

   

  -          Op stap: wandelwagens, draagmand, buggy, meerijplankje, draagzakken (geen draagdoeken), fietskar, fietsstoel

  -          Slapen: bed, park, wieg, reisbed, nachtkastje

  -          Eten en drinken: eetstoel, meegroeistoel, stoelverhoger, tafelhangstoel

  -          Verzorging: luiertafel, wastafel, bad, bad met staander, badring

  -          Relaxen: relax, swing, zitkussen, kinderzetel

  -          Spelen: activiteitentafel, loopstoel, loopfiets, duwwagentje, loopwagen, schommelpaard

  -          Veiligheid: bedrail, traphek, deurhek, haardhek.

   

  Artikelen die niet in deze lijst werden opgenomen kunnen niet verkocht worden via Dreambaby Tweedehands.

 • Neen, je kan tweedehandsartikelen voor verkoop binnenbrengen in een van onze deelnemende Dreambaby-winkels: Dreambaby Merksem, Denderleeuw, Bree, Gent, Doornik en Namen.

 • We raden je aan om artikelen eerst aan te melden op tweedehands.dreambaby.be en zo een afspraak te maken in de gekozen Dreambaby winkel. Op die manier wordt in de winkel tijd voorzien om je het snelst verder helpen.

 • Artikelen voor verkoop kan je binnenbrengen in Dreambaby Merksem, Denderleeuw, Bree, Gent, Doornik en Namen.

  Je kan je aanmelden aan het onthaal van een bovenstaande Dreambaby winkel. Vergeet niet om je artikelen eerst aan te melden op tweedehands.dreambaby.be.